Jak zrobić smakowite pączki z piekarnika

Poradnik dodany przez: Mceno00
18925 5

Oto świetny przepis na pączki ale z piekarnika. Dlaczego akurat z piekarnika a nie smażone w oleju tak jak zazwyczaj? Odpowiedź jest prosta. Domowe pączki z piekarnika są po prostu dużo lżejsze. Im smak jest nieco inny niż smak pączków smażonych w głębokim oleju lub smalcu i trochę przypominają smakowo domowe drożdżówki. W sumie mozńa powiedzieć, że takie pączki z piekarnika to takie słodkie bułeczki z pysznym nadzieniem. Bo bardzo dużo zależy od tego czym napełniamy klasyczne pączki i te, które zobaczycie w tym poradniku.


Pieczenie pączków w piekarniku wychodzi bardzo pysznie kiedy naszym nadzieniem jest na przykład dżem z aronii, powidła śliwkowe, czekoladowe powidła, toffi. To sprawdzone pomysły na nadzienie ale nic nie stoi na przeszkodzie aby wasze domowe pączki miały w środku inne nadzienie, które wy uznacie za dobre. Tylko pamietajcie aby nadzienie nie było zbyt rzadkie, bo ciasto je wchłonie. Podsumowując: Swojskie pączki, czy te smażone w oleju czy te z piekaranika to pyszne przekąski które długo utrzymują świeżość

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 5 dag świeżych drożdży
  • około 1 szklanki ciepłego mleka
  • 3 żółtka
  • 1 jajo
  • 2 łyżki z brzuszkiem masła lub margaryny
  • 50 ml oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • płaska łyżeczka soli
  • starta skórka z cytryny
  • kilka łyżek nadzienia według upodobań ale ie może być rzadkie

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić smakowite pączki z piekarnika przypisano następujące tagi:

słodycze domowe pączki pieczenie pączków przepis na pączki jak zrobić pączki pączki z piekarnika smażenie pączków

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smakowite pączki z piekarnika skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...