Jak zrobić smażoną pierś z kaczki z puree z dyni

Poradnik dodany przez: Zenderos
2414 0

Wielu z nas woli bardziej białe mięso niż czerwone. Dlatego też pierś z kaczki czy kurczaka kupowana w sklepie mięsnym nikogo nie dziwi. Jest uboższa w tłuszcz i bogatsza w składniki mineralne, jakich potrzebuje nasz organizm. Dlatego też polecana jest w trakcie diet. Można ją smażyć albo gotować, podawać z warzywami i owocami, sosami, a także estetycznie i smakowicie dekorować talerz, na którym stanowi główną atrakcję.
Filmik podpowiada, w jaki sposób przyrządzić smaczne danie z kaczką i puree z dyni. Prezentuje się idealnie, a smakuje jeszcze lepiej. Na początek obraną i pokrojoną w kostkę dynię gotujemy w bulionowym wywarze z dodatkiem przypraw. Kiedy już dynia zmięknie, rozdrabniamy ją, tworząc pomarańczowe puree.
Następnie na rozgrzanej patelni kładziemy pierś z kaczki i smażymy ją, następnie dodajemy masło i inne dodatki, które poprawią smak. Na koniec doprawiamy i dekorujemy na talerzu, aby wyglądał on niesamowicie i apetycznie.
Gotowanie wcale nie musi przypominać żmudnego procesu, w którym nie wszystko wychodzi nam tak, jak byśmy chcieli, a już z całą pewnością tak nie wygląda. Dzięki temu filmikowi poznamy również jeden ze sposobów podania takiego dania, mogącego zachwycić nie jednego smakosza. Dynia idealnie komponuje się tutaj z kaczką oraz ziołami, jakie dodaje się w celu wydobycia pełni smaku z mięsa i warzyw.
Jako dodatek do innych przepisów drób nadaje się też do sałatek i kanapek, które przyrządzamy w czasie spotkań towarzyskich. To, w jaki sposób je podamy, zależy wyłącznie od naszej pomysłowości i wiedzy, jak łączyć ze sobą odpowiednie składniki i techniki, dzięki której jesteśmy w stanie podawać wykwintne dania i proste, domowe przepisy.

Do poradnika Jak zrobić smażoną pierś z kaczki z puree z dyni przypisano następujące tagi:

gotowanie dynia drób smażyć puree pierś z kaczki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smażoną pierś z kaczki z puree z dyni skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...