Jak zrobić smażone kotleciki z fasoli

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Warzywa i owoce
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 10.05.2014 / 18:00
  • Odsłony: 7 973
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

niqusia88

Do poradnika jak zrobić smażone kotleciki z fasoli przypisano następujące tagi:

A cóż to takiego ciekawego szykuje się w tym przepisie? Czyżby coś z kuchni indyjskiej do nas zawitało? Czyżby przepis na kotlety ale w całkiem innej i mocno zaskakującej formie? I to bez mięsa? A no tak. Kotlety bez mięsa z kuchni indyjskiej i do tego zrobione z fasoli. Pomysł na przystawkę której pewnie nikt z was nie miał jeszcze okazji spróbować a którą można spokojnie wykonać w polskich warunkach. Czy to danie wam zasmakuje? A czy dwa plus dwa równa się cztery? Oczywiście, że tak. 

Kotleciki z fasoli z dodatkiem ostrego sosu chili to obowiązkowa pozycja do spróbowania. Nie pozwólcie aby wasze kubki smakowe nie poznały tego dania, tej indyjskiej przystawki. Banalnie proste danie, które zrobisz w każdej kuchni. A jeżeli nie lubisz fasoli to wielka szkoda, bo tutaj nabiera ona całkiem innego wymiaru. Ten przepis jest idealną odpowiedzią na pytanie co zrobić z fasoli i jak ja wykorzystać w kuchni nie tylko do sałatek czy jako dodatek. Tutaj fasola gra główną rolę, co się rzadko zdarza.

  • SKŁADNIKI

  • 3 puszki białej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • 1 chili
  • 100 g suszonych moreli
  • 1 jajo
  • 50/100 g mąki
  • sok z połowy limonki
  • sól i pieprz

Kategoria: Warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smażone kotleciki z fasoli skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków