Jak zrobić smażone kotleciki z fasoli

Poradnik dodany przez: niqusia88
8474 0

A cóż to takiego ciekawego szykuje się w tym przepisie? Czyżby coś z kuchni indyjskiej do nas zawitało? Czyżby przepis na kotlety ale w całkiem innej i mocno zaskakującej formie? I to bez mięsa? A no tak. Kotlety bez mięsa z kuchni indyjskiej i do tego zrobione z fasoli. Pomysł na przystawkę której pewnie nikt z was nie miał jeszcze okazji spróbować a którą można spokojnie wykonać w polskich warunkach. Czy to danie wam zasmakuje? A czy dwa plus dwa równa się cztery? Oczywiście, że tak. 

Kotleciki z fasoli z dodatkiem ostrego sosu chili to obowiązkowa pozycja do spróbowania. Nie pozwólcie aby wasze kubki smakowe nie poznały tego dania, tej indyjskiej przystawki. Banalnie proste danie, które zrobisz w każdej kuchni. A jeżeli nie lubisz fasoli to wielka szkoda, bo tutaj nabiera ona całkiem innego wymiaru. Ten przepis jest idealną odpowiedzią na pytanie co zrobić z fasoli i jak ja wykorzystać w kuchni nie tylko do sałatek czy jako dodatek. Tutaj fasola gra główną rolę, co się rzadko zdarza.

Składniki:

  • 3 puszki białej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • 1 chili
  • 100 g suszonych moreli
  • 1 jajo
  • 50/100 g mąki
  • sok z połowy limonki
  • sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić smażone kotleciki z fasoli przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce kuchnia indyjska pomysł na przystawkę kotlety z fasoli co zrobić z fasoli kotlety z sosem fasola przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smażone kotleciki z fasoli skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...