Jak zrobić smażone sushi tempura maki z krewetką

Poradnik dodany przez: kulinarnatv 02 Dec, 2013 - Sushi
31593 5

Sushi jest coraz bardziej popularne w Polsce i już nie tylko dlatego, że akurat jest taka moda. Sushi jest coraz częściej doceniane ze względu na swoje walory smakowe a nie ze względu na to, że jest to orientalne danie. Przygotowanie sushi też już coraz więcej zna osób i spokojnie można przygotować sushi w domu. Zawijanie sushi wymaga wprawy ale jest to technika której każdy się nauczy po kilku, kilkunastu próbach. Oczywiście jeśli tylko mamy odpowiedni ryż, bo wtedy jest znacznie prościej. 

A w tym poradniku trochę inny przepis na sushi niż to co widzieliście do tej pory. Dziś zobaczycie ciekawy przepis na sushi z krewetkami które będzie smażone. Tak, nauczycie się robić smażone sushi którego pewnie jeszcze nie mieliście okazji próbować. Co prawda z tym wiąże się więcej pracy ale jest to nowość którą każdy fan sushi powinien spróbować. W oryginale nazwa tego dania to Sushi Tempura

Po więcej zapraszamy na naszą stronę z przepisem:

http://www.kulinarnatv.pl/sushi_tempura_maki_z_krewetka_smazone_przepis

Składniki:

  • krewetki black tiger
  • awokado
  • ryż
  • sól
  • cukier
  • sos sojowy
  • wino mirin (opcjonalnie)
  • tempura
  • algi nori
  • ocet ryżowy
  • lód
  • proszek do pieczenia

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić smażone sushi tempura maki z krewetką przypisano następujące tagi:

sushi smażone sushi przygotowanie sushi sushi z krewetkami zawijanie sushi sushi tempura

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smażone sushi tempura maki z krewetką skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...