Siemanko! Witam serdecznie w mojej kuchni. Ser i nabiał to podstawowe elementy prawie każdej diety. Jeżeli chcecie zaskoczyć kogoś nietypowymi daniami to koniecznie zerknijcie na dzisiejszy odcinek. W tym odcinku zobaczycie przepis na tofu. Smażone tofu w słodko-pikantnym sosie to nietypowe danie, które z pewnością zainteresuje każdego. Dodatkowo dowiecie się jak zrobić sos do tofu. Zapraszam serdecznie do oglądania dzisiejszego odcinka i zachęcam do wypróbowania tego przepisu na tofu. Jeżeli chcecie zobaczyć więcej moich przepisów, w których wykorzystuję ser i nabiał to koniecznie odwiedzajcie mój kanał. Będąc tam nie zapominajcie o subskrypcji. Jest to jedyna opcja abyście byli na bieżąco informowani o moich najnowszych poradnikach. Chcecie mnie jeszcze bardziej zmotywować do nagrywania kolejnych poradników? Jeśli tak to zostawcie łapki w górę i komentarze. Udostępniajcie ten pomysł na tofu smażone gdzie tylko jest to możliwe. W ten sposób dotrze do jak największej ilości osób, które chcą przygotować nietypowe danie. Dzięki za uwagę i pozdrawiam serdecznie.
Składniki:
- 300 gramów tofu naturalnego,
- łyżka ostrej papryki-w przepisie użyto gochugaru,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 łyżka cukru,
- 1 łyżka syropu kukurydzianego-opcjonalnie,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 cebula lub pęczek posiekanej dymki,
- 1 łyżka oleju sezamowego,
- 3/4 szklanki wody ziarna prażonego sezamu,
- olej do smażenia.
----------------
Poniżej kilka filmów, które znajdziecie między innymi na naszej stronie:
http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-sajgonki-z-makaronem-i-warzywami
http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-dietetycznego-mcdonalda-w-domu
http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-serowe-nachos-na-impreze