Jajka na śniadanie to klasyk i standard jeżeli chodzi o nasze menu. Jajka na twardo, jajka na miękko, jajecznica czy omlet to podstawowe dania jakie możemy przygotować z jajek. Ale wiecie, kuchnia nie znosi nudy i zawsze znajdzie się coś nowego, jakiś nowy sposób na śniadanie lub nowy sposób na przygotowanie jakiegoś produkty żywnościowego.
W tym poradniku zobaczycie inny sposób na to co zrobić z jajkami aby przygotować nietuzinkowe śniadanie lub nieszablonową przekąskę. Dziś jajka w panierce, czyli jajka smażone w głębokim oleju. Można powiedzieć, że to cos na styl jajek po szkocku, gdyż jak dobrze pamiętam to tam popularne są jajka w panierkach, tylko że u nich bardziej ta panierka przypomina ciasto takie do smażenie. No ale nie ważne. Jajka w głębokim oleju usmażone w ten sposób będą bardzo dobra alternatywą dla znanych już i wiele razy powtarzanych sposobów na śniadanie. Chociaż powiem szczerze, takie danie częściej wolę zapodać sobie na kolację. Po prostu więcej czasu na przygotowanie jest niż z rana