Jak zrobić smażony ryż z kimchi i mielonką

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 29.01.2019 / 08:00
  • Odsłony: 1 019
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika jak zrobić smażony ryż z kimchi i mielonką przypisano następujące tagi:

Wielu z nas, w codziennej bieganinie między pracą a domem, nie znajduje czasu na długie gotowanie, misterne układanie planu posiłków, a tym bardziej na wprowadzanie w kuchni egzotycznych smaków. Często też boimy się kulinarnych eksperymentów. Warto jednak od czasu do czasu puścić wodze fantazji i zainspirować się dalekim kawałkiem świata.
Przepis na ryż w stylu koreańskim to propozycja dla wszystkich tych, którzy kochają dania zawierające ryż i makarony.
Kuchnia koreańska pełna jest inspirujących, aromatycznych i pikantnych przepisów. Znajdziemy w niej nie tylko pomysł na obiad, ale również urozmaicimy rodzinne przyjęcia orientalnymi, pikantnymi przystawkami. Komponenty wykorzystywane w Azji, znajdziemy w popularnych dyskontach, sklepach ze zdrową żywnością, lub w internecie.
Ryż smażony z koreańską mielonką (Spam) to niesamowicie proste i absolutnie nie czasochłonne w wykonaniu danie. Azjatycki Spam można zamienić na naszą polską mielonkę, na przykład na gulasz angielski, czy konserwę turystyczną. Wystarczy podsmażyć mięso, dodać czosnku, kimchi wraz z sokiem, syropu ryżowego bądź miodu, sosu sojowego i na samym końcu połączyć z ryżem. Podczas smażenia, ryż wchłonie większość orientalnego sosu.
Całość podawać z jajkiem sadzonym, wodorostami, dymką i prażonym sezamem.
Przepisy bazujące na kuchni azjatyckiej najczęściej są bardzo proste i szybkie w wykonaniu, więc będą świetnym urozmaiceniem w diecie każdej zabieganej osoby. To kuchnia również bardzo zdrowa. Kimchi pełne jest dobroczynnych składników płynących z kiszonych warzyw. A przecież nie od dziś wiadomo, że kiszonki to najlepszy na świecie probiotyk.

  • SKŁADNIKI

  • 200 gram ryżu
  • 200 gram kimchi
  • 200 ml soku z kimchi
  • 200 g spamu
  • 1 pęczek dymki
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżka pasty gochujang
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka syropu ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • jajko sadzone prażony sezam

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić smażony ryż z kimchi i mielonką skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków