Jak zrobić Sos Boloński (Ragu alla Bolognese )

Poradnik dodany przez: ogi100
55057 4.36

Przepis na tradycyjnie wykonywany, włoski sos używany przede wszystkim do makaronów i lazanii. Sos Boloński, bo o nim mowa, to sos mięsny, który znany jest także jako "Ragu" lub "Ragu alla Bolognese"

Składniki:

  • Mięso wołowe mielone
  • Selen naciowy
  • Cebula
  • Marchewka
  • Pomidory
  • Czosnek
  • Oregano
  • Pieprz
  • Liście laurowe
  • Sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić Sos Boloński (Ragu alla Bolognese ) przypisano następujące tagi:

sos włoski sosy mięsem mielonym makaronu sosem bolognese włosku alla mięsny lazanii boloński bolońskiego ragu mielony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Sos Boloński (Ragu alla Bolognese ) skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...