Jak zrobić sos chili

Poradnik dodany przez: Kuchmistrz 03 Sep, 2010 - Sosy
114110 4.89

Sosy chili zapewnia wyrazistą ostrość smaku każdej potrawy. Doskonale nadaje się do pieczonych i smażonych mięs, czy ryb. Sprawdza się też przy okazji grillowania - zarówno jako składnik marynaty, jak i w późniejszej fazie jako dodatek do grillowanych potraw (np. zamiast ketchupu). Oczywiście prawdziwi fani tego sosu dodają go dosłownie do wszystkiego :)

Składniki:

  • - 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • - 4 pomidory
  • - 2 papryczki chili
  • - sól i pieprz
  • - mała cebula
  • - łyżka masła
  • - suszona papryka

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić sos chili przypisano następujące tagi:

sos papryka przyprawa sosy chili ostro ostry paprykowy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sos chili skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...