Jak zrobić sos pesto

Poradnik dodany przez: Kuchmistrz
62508 5

Sos pesto to gęsty, aromatyczny i doskonały w smaku sos serwowany jest do chleba, makaronu lub sałaty. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. Poczuj prawdziwy smak Włoch z sosem pesto.

Składniki:

  • - pęczek bazylii
  • - 3 łyżki łuskanego słonecznika
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sól i pieprz
  • - 200 ml oliwy z oliwek

Do poradnika Jak zrobić sos pesto przypisano następujące tagi:

sos włochy włoskie włoska słonecznik sosy bazylia pesto

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sos pesto skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...