Jak zrobić sos whisky do ryb i owoców morza

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Sosy
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.10.2013 / 20:00
  • Odsłony: 9 461
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

alf500

Do poradnika jak zrobić sos whisky do ryb i owoców morza przypisano następujące tagi:

Sos do owoców morza i do ryb jest prostym przepisem. Mieszamy majonez z ketchupem, dodajemy soli i pieprzu i to prawie koniec. Prawie ponieważ tajemnym składnikiem który nadaje całemu sosowi wybitnego smaku jest whisky. Bez niej nasz sos to tylko majonez i ketchup, czyli nic specjalnego. Pyszny sos do ryb i owoców morza nie musi być czymś trudnym do zrobienia. Po prostu te składniki połączone razem idealnie spełniają swoje zadanie. Sos z whisky być może jeszcze wykorzystacie do innych dań ale podstawą tutaj będą dania z ryb i owoców morza. Można użyć ketchupu domowej roboty którego przepis znajdziecie też na tym profilu. 

Majonez i ketchup raczej każdy ma w domu a Whisky warto mieć. Bo i jako trunek jest to wyśmienity alkohol i jest nawet sporo przepisów gdzie do przygotowywanych dań dodaje się whisky albo wina. Dlatego wino też trzymajcie w kuchni. Tak w razie czego :) 

Zapraszam do tego poradnika a szczególnie zapraszam do dań z ryb i owoców morza, które nadal u nas nie są tak popularne ajk być powinny.

  • SKŁADNIKI

  • Majonez
  • Ketchup
  • Sól i pieprz
  • Odrobina Whisky

Kategoria: Sosy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sos whisky do ryb i owoców morza skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków