Jak zrobić stek z jesiotra

Poradnik dodany przez: OJPOP
21590 0

Jesiotr to doskonała ryba słodkowodna. Mimo tego, że żeruje przy dnie to jej mięso nie jedzie mułem tak jak to jest w przypadku suma lub niekiedy również pstrąga. Bez problemu do nabycia w większych marketach. Jest to również coraz bardziej popularna ryba w prywatnych łowiskach. Warto spróbować :)

Składniki:

  • Filety z jesiotra
  • Sól i pieprz
  • Cytryna
  • Oliwa z oliwek
  • Sos chrzanowy:
  • 2 łyżki jogurtu
  • Łyżka majonezu
  • Łyżka chrzanu
  • Sól i pieprz
  • Sok z cytryny
  • Dodatki:
  • Ryż
  • Ogórek kiszony
  • Kiełki rzodkiewki lub rzeżucha
  • Ocet balsamiczny

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić stek z jesiotra przypisano następujące tagi:

filety filet stek steki ryby i owoce morza smażenie ryb jesiotr jesiotra steki rybne smażenie ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić stek z jesiotra skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...