Stroopwafle to inaczej specjalny przepis na wafelki z Holandii, które zazwyczaj są przekładane masą z brązowego cukru, melasy i cynamonu. Są wprost idealne do kawy kawy lub herbaty. Z całą pewnością można zaryzykować stwierdzenie, że każdy, kto choć raz je spróbuje to na pewno je polubi. Szkoda, ze w Polsce są mało znane i są słabo dostępne. Na szczęście oto przepis na te słodkie wafle.
Wafelki holenderskie to prawdziwa słodka chwila zapomnienia której będziesz chciał często doświadczać. To przepis który jest mało znany i dlatego łatwo jest nim zaskoczyć znajomych i rodzinę. Ciasta holenderskie to prawdziwy rarytas i fantastyczne łakocie przy których zapominamy o problemach i może się to wydawać śmieszne, ale maja one ogromną moc relaksującą i można się przy nich odprężyć i zapomnieć o problemach.
Niestety mają też jedną wadę. Znikają ze stołu w zastraszającym tempie :) Takie właśnie są wafle holenderskie zwane oryginalnie stroopwafle.
Gorąco zachęcam do ich przygotowania i oczywiście spróbowania