Jak zrobić surówkę Coleslaw

Poradnik dodany przez: SkutecznieTv 30 Jan, 2011 - Sałatki i surówki
60874 4.8

Drobniutko posiekana kapusta, wzbogacona smakiem i kolorem marchewki, w pysznym i świetnie doprawionym sosie sałatkowym... Klasyk na stołach niezliczonych restauracji oraz stołach w domowych kuchni. Co ciekawe, choć coleslaw jest klasykiem, to każdy ma chyba swoją odmianę sosu, którym wzbogaca kapustę. To właśnie sos jest sercem tej surówki. Ja pokazuję ten, który upodobałam sobie chyba najbardziej, ale zachęcam do eksperymentów, bo one nigdy się nie kończą:) Surówka, którą pokazuję poniżej smakuje nam i to bardzo! Polecam i zapraszam do obejrzenia!

Składniki:

  • * 1/2 główki białej kapusty (moja połówka ważyła ok. 1/2 kg i taką ilość zazwyczaj biorę do podanych powyżej proporcji sosu)
  • * 1/2 średniej cebuli
  • * 2 marchewki
  • sos:
  • * 3 solidne łyżki dobrego jakościowo majonezu
  • * 2 łyżki maślanki
  • * 1 niepełna łyżeczka octu ryżowego
  • * 1 niepełna łyżeczka miodu
  • * sól i czarny pieprz (według własnego smaku i uznania)

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić surówkę Coleslaw przypisano następujące tagi:

sos sałatki sałatka kapusta surówka surówki kapusty coleslaw

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić surówkę Coleslaw skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...