Jak zrobić surówkę z białej kapusty

Poradnik dodany przez: codogara
33525 0

Surówka z białej kapusty to tak naprawdę nic innego jak bez majonezowa odpowiedź na znaną wszystkim sałatkę Colesław. Idealnie nadaje się ona jako dodatek do drobiu czy ryb. Sekretem naszej surówki z białej kapusty jest tak naprawdę sama kapusta. Aby można było uzyskać lekko chrupiącą wersję o surowym posmaku kapusty trzeba najpierw bardzo mocno ją posolić. Dzięki temu biała kapusta nam zmięknie. Aby podczas przechowywania nasza biała kapusta mogła zachować swoją konsystencję i oczekiwaną strukturę to na sam koniec musimy utrwalić ją octem jabłkowym. Pamiętajcie, że w tym przypadku sok z cytryny będzie niestety za słaby.

Surówka do obiadu wykonana w ten sposób będzie bardzo smakowita dlatego zachęcam do jej spróbowania. Niech ten pomysł na surówkę zagości u was przy najbliższym pomyśle na obiad. Surówka z białej kapusty i sposób jej wykonania dokładnie tutaj jest podany więc oglądajcie i korzystajcie.

Zapraszam także na moją stronę gdzie znajdziecie wiele innych ciekawych przepisów:

http://www.codogara.pl/

Składniki:

  • 0.5 główki białej kapusty
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • natka pietruszki
  • cukier
  • ocet jabłkowy
  • sól i pieprz
  • olej

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić surówkę z białej kapusty skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...