Jak zrobić sushi - Gunkan po Polsku

Poradnik dodany przez: smakiswiata
71868 3.8

Kolejne wariacje z sushi po Polsku. Tym razem Gunkan sushi z wędzoną makrelą i cytryną oraz śledziem w śmietanie. Świetna przekąska na wszelkie okazje. *Słowo "Gunkan" w wolnym tłumaczeniu oznacza łódź podwodną. Tak też wygląda sushi gunkan. Pionowo ustawiane kulki ryżowe o owalnym kształcie owinięte nori z proponowanym produktem na wierzchu. Oryginalnie z kawiorem, małżami, serkiem tofu.

Składniki:

  • Listki nori
  • ryż
  • Różne farsze w rożnych kombinacjach o różnych składnikach:
  • - Podstawy: Śledź w śmietanie
  • wędzona makrela
  • łosoś
  • - Dodatki: Jabłko
  • ogórek kiszony i konserwowy
  • pietruszka
  • pieprz
  • sos sojowy
  • cytryna
  • koperek

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić sushi - Gunkan po Polsku przypisano następujące tagi:

ryby owoce ryba ryż przekąska łosoś śledź sushi morza gunkan makrela

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sushi - Gunkan po Polsku skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...