Jak zrobić sushi maki z łososiem

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
23961 5

Sushi maki z łososiem to można powiedzieć podstawowe sushi na rodzimym stole, to od niego najczęściej zaczynamy naszą japońska przygodę. Ale wcale to nie znaczy, że jest pospolite, dla wielu z nas pozostanie właśnie ulubione. To taki wyznacznik smaku. Sushi z łososiem i jego smak zależy w ogromnej mierze od jakości wybranych produktów. Tutaj nie może być mowy o produktach z niższej półki jeżeli chcemy otrzymać prawdziwy smak takiego klasycznego sushi

W poradniku zobaczycie dokładnie jak przygotować produkty, jak je pokroić i oczywiście jak zawijać sushi. Dlatego jeżeli chciałbyś zacząć swoją przygodę z sushi i przygotować je pierwszy raz to ten poradnik będzie idealny dla Ciebie. Zobacz jak w domu, na spokojnie i bez pośpiechu można przygotować sushi z łososiem. 

Zaskocz znajomych i rodzinę tym daniem. Z pewnością na początku wszyscy się będą pytać czy czasem nie kupiłeś już gotowego sushi. ale potem to już będą pytania w stylu "Czy jest jeszcze kawałek?"

więcej na: www.kulinarnatv.pl

Składniki:

  • Łosoś
  • Ogórek
  • Glony Nori
  • Ryż
  • Imbir marynowany
  • Ocet ryżowy
  • Wino Mirin
  • Wasabi
  • Cukier
  • Sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić sushi maki z łososiem przypisano następujące tagi:

sushi sushi maki sushi nigiri sushi z łososiem jak przygotować sushi jak zawijać sushi sushi klasyczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sushi maki z łososiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...