Jak zrobić sushi po polsku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Sushi
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.03.2009 / 14:00
  • Odsłony: 608 053
  • Ocena: 4.28
  • Głosy: 29
  •  
smakiswiata
Ekspert

Poradnik dodany przez:

smakiswiata

Do poradnika jak zrobić sushi po polsku przypisano następujące tagi:

Czyli uramaki ze śledziem i ogórkiem. Zobaczycie jak przygotować trzy wersje tej potrawy. Polska wersja sushi idealnie pasuje pod wódeczkę :)

  • SKŁADNIKI

  • Ugotowany ryż
  • Nori (japońska nazwa określająca różne gatunki jadalnych wodorostów morskich)
  • Zielona cebulka
  • Trzy wariację sushi uramaki:
  • - ze śledziem i ogórkiem kiszonym
  • - ze śledziem i ogórkiem konserwowym
  • - z wędzoną makrelą, pietruszką i ogórkiem kiszonym
  • i na koniec matias nigiri z koperkiem i pietruszką

Kategoria: Ryby i owoce morza > Sushi

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sushi po polsku skomentowało 29 osób.

Pozostało 1500 znaków
Zobacz więcej komentarzy