Jak zrobić sushi po polsku

Poradnik dodany przez: smakiswiata 01 Mar, 2009 - Sushi
608234 4.28

Czyli uramaki ze śledziem i ogórkiem. Zobaczycie jak przygotować trzy wersje tej potrawy. Polska wersja sushi idealnie pasuje pod wódeczkę :)

Składniki:

  • Ugotowany ryż
  • Nori (japońska nazwa określająca różne gatunki jadalnych wodorostów morskich)
  • Zielona cebulka
  • Trzy wariację sushi uramaki:
  • - ze śledziem i ogórkiem kiszonym
  • - ze śledziem i ogórkiem konserwowym
  • - z wędzoną makrelą
  • pietruszką i ogórkiem kiszonym
  • i na koniec matias nigiri z koperkiem i pietruszką

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić sushi po polsku przypisano następujące tagi:

ryby owoce wódka śledź sushi nori uramaki ogórek morza

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sushi po polsku skomentowało 21 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...