Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna

Poradnik dodany przez: Abi
22536 4.2

Pascha to tradycyjna potrawa wielkanocna pochodzenia rosyjskiego lub ukraińskiego, przygotowywana z twarogu lub z mleka, śmietany, masła, zwykle z dodatkiem żółtek, cukru, wanilii i innych składników, również bakalii. Zwykle bardzo słodka, podawana zazwyczaj w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami i skórką pomarańczową.

Składniki:

  • 1 litr śmietany kremówki
  • 1 litr mleka
  • 6 jajek
  • kostka masła
  • 15 dag cukru pudru
  • po 5 dag:
  • - rodzynek
  • - migdałów
  • - kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • cukier waniliowy

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna przypisano następujące tagi:

deser wielkanoc święta potrawa świąteczna słodki potrawy świąteczne pascha wielkanocna paschę

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić świąteczne danie - pascha wielkanocna skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...