Jak zrobić świetny sos chili i co zrobić z nadmiarem chili

Poradnik dodany przez: niqusia88
25178 0

Czerwone papryczki chili każdy zna, gdyż przewijają się w wielu potrawach. Jako ostry i pikantny dodatek, papryczki chili są jednymi z najlepszych jakie można dostać w Polsce i w porównaniu do innych takich ostrych przysmaków są relatywnie tanie. Zresztą, chili to chili i każdy je zna. 

Dziś zobaczycie przepis na ostry sos właśnie na bazie papryczek chili. Ale to nie wszystko! Oprócz tego, kilka sposobów na to, co możemy zrobić kiedy pod wpływem emocji lub wyjątkowo przystępnej ceny zakupimy trochę za dużo papryczek chili.

Każdy fan ostrego jedzenia i ostrych przypraw powinien sobie obejrzeć ten poradnik i wykonać taki ekstra sosik. Do czego będziecie mogli go dodać? W sumie pytanie powinno brzmieć do czego nie powinno się go dodawać, ponieważ tak naprawdę prawie wszystko można zjeść na ostro. 

Zapraszam do sprawdzenia przepisu na ostry sos na bazie papryczek chili i na to co zrobić z chili kiedy mamy go więcej niż zwykle. Kto lubi jechać na ostro w kuchni niech ogląda i niech już zastanawia się gdzie najszybciej kupi papryczki chili.

Składniki:

  • 25 ostrych papryczek chili
  • 5 ząbków czosnku
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 100 ml Żubrówki Palonej (lub whisky)
  • 4 łyżki cukru
  • Szczypta soli

Do poradnika Jak zrobić świetny sos chili i co zrobić z nadmiarem chili przypisano następujące tagi:

sosy sos chili papryczki chili ostry sos przepis na ostry sos co zrobić z chili dip chili

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić świetny sos chili i co zrobić z nadmiarem chili skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...