Czerwone papryczki chili każdy zna, gdyż przewijają się w wielu potrawach. Jako ostry i pikantny dodatek, papryczki chili są jednymi z najlepszych jakie można dostać w Polsce i w porównaniu do innych takich ostrych przysmaków są relatywnie tanie. Zresztą, chili to chili i każdy je zna.
Dziś zobaczycie przepis na ostry sos właśnie na bazie papryczek chili. Ale to nie wszystko! Oprócz tego, kilka sposobów na to, co możemy zrobić kiedy pod wpływem emocji lub wyjątkowo przystępnej ceny zakupimy trochę za dużo papryczek chili.
Każdy fan ostrego jedzenia i ostrych przypraw powinien sobie obejrzeć ten poradnik i wykonać taki ekstra sosik. Do czego będziecie mogli go dodać? W sumie pytanie powinno brzmieć do czego nie powinno się go dodawać, ponieważ tak naprawdę prawie wszystko można zjeść na ostro.
Zapraszam do sprawdzenia przepisu na ostry sos na bazie papryczek chili i na to co zrobić z chili kiedy mamy go więcej niż zwykle. Kto lubi jechać na ostro w kuchni niech ogląda i niech już zastanawia się gdzie najszybciej kupi papryczki chili.