Jak zrobić szaszłyki z kurczaka po japońsku

Poradnik dodany przez: BestRecipes
18818 0

Zapraszamy na ciekawy i wyjątkowo prosty przepis na szaszłyki po japońsku. Mimo, że nie jest to nasza rodzima kuchnia, to wykonanie takich szaszłyków z kurczaka wcale nie jest takie trudne i nie wymagana jest tutaj duża ilość składników jak przy innych orientalnych daniach. 

Dokładnie będą to szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie sojowym i mirin. Kurczak po japońsku w tym wykonaniu to pomysł na coś specjalnego na obiad, coś co zaskoczy wszystkich ale tez nie spowoduje, że będzie trzeba bardzo długo siedzieć w kuchni. 

Co ciekawe nie używamy tutaj filetów z piersi z kurczaka a filetów z udek kurczaka które coraz bardziej stają się u nas popularne. Przygotuj mięso z kurczaka inaczej niż zawsze i udowodnij wszystkim domownikom, że flety z udek kurczaka można przygotować w bardzo ciekawy i przede wszystkim w bardzo smaczny sposób. Prosto z kuchni japońskiej, specjalnie dla was szaszłyki po japońsku które każdy będzie mógł wykonać w domu.

Zapraszamy na naszą stronę: http://allrecipes.pl/

Składniki:

  • 10 drewnianych patyczków do szaszłyków
  • 4 zielone cebulki
  • 4 filety z udek kurczaka
  • 120 ml sake
  • 120 ml sosu sojowego
  • 3 łyżki mirin
  • 2 łyżki cukru

Do poradnika Jak zrobić szaszłyki z kurczaka po japońsku przypisano następujące tagi:

drób co na obiad pomysł na kurczaka szaszłyki z kurczaka szaszłyki po japońsku kurczak po japońsku filety z udek kurczaka coś specjalnego na obiad

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić szaszłyki z kurczaka po japońsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...