Zapraszamy na ciekawy i wyjątkowo prosty przepis na szaszłyki po japońsku. Mimo, że nie jest to nasza rodzima kuchnia, to wykonanie takich szaszłyków z kurczaka wcale nie jest takie trudne i nie wymagana jest tutaj duża ilość składników jak przy innych orientalnych daniach.
Dokładnie będą to szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie sojowym i mirin. Kurczak po japońsku w tym wykonaniu to pomysł na coś specjalnego na obiad, coś co zaskoczy wszystkich ale tez nie spowoduje, że będzie trzeba bardzo długo siedzieć w kuchni.
Co ciekawe nie używamy tutaj filetów z piersi z kurczaka a filetów z udek kurczaka które coraz bardziej stają się u nas popularne. Przygotuj mięso z kurczaka inaczej niż zawsze i udowodnij wszystkim domownikom, że flety z udek kurczaka można przygotować w bardzo ciekawy i przede wszystkim w bardzo smaczny sposób. Prosto z kuchni japońskiej, specjalnie dla was szaszłyki po japońsku które każdy będzie mógł wykonać w domu.
Zapraszamy na naszą stronę: http://allrecipes.pl/