Jak zrobić szynkę pieczoną w szampanie i miodzie

Poradnik dodany przez: BestRecipes 23 Aug, 2013 - Wieprzowina
8558 0

Jeśli szukasz pomysłu na urozmaicenie swoich kulinarnych przepisów, to musisz wypróbować wędzoną szynkę, pieczoną z dodatkiem szampana, musztardy, miodu i soku z pomarańczy. Jest to ciekawa propozycja na danie, które zasmakuje całej Twojej rodzinie. W tym przypadku nie pieczemy szynki w rękawie, a jedynie układamy ją w brytfance i polewamy podczas pieczenia sokiem z pomarańczy i szampanem. Głównym składnikiem jest oczywiście szynka gotowana, którą powinno się zakupić w jednym dużym kawałku. Wykonując polewę miodowo musztardową, podkreślimy dodatkowo smak szynki. Zobacz przepis na pieczoną szynkę i wykonaj ją już dziś bez większego wysiłku. To naprawdę nic trudnego. Wszystkich miłośników domowego gotowania zachęcamy do przygotowania szynki w szampanie i miodzie. Jest to sprawdzony przepis na szynkę wieprzową pieczoną, którą można podać na talerzu lub pokroić w plastry i położyć na kromce chleba. Obejrzyj ten wideoporadnik i zabierz się za gotowanie już dziś. Po jej przyrządzeniu i spróbowaniu, przepis ten zagości na długo w Twoim domu.

Składniki:

  • 1 wędzona gotowana szynka
  • goździki
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 2 łyżki sosu Worcestershire
  • 175g miodu
  • 1
  • 5 łyżki musztardy
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 250 ml szampana

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić szynkę pieczoną w szampanie i miodzie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...