Jak zrobić tatara

Poradnik dodany przez: okleaya 29 Jul, 2013 - Wołowina
35288 5

Lubicie tatara? W wielu domach tatar często gości na stołach i najczęściej jest podawany ze świeżym chlebem lub z chrupiąca bułeczką. Tatar też bardzo fajnie smakuje na kanapkach lub w bułce. Tatara można kupić już gotowego w sklepie ale najlepszy jest jednak ten, zrobiony samemu. Tatar ma krótką datę do spożycia, więc te sklepowe tatary muszą siłą rzeczy mieć wiele dodatków i konserwantów. Przepis na tatara (polędwica wołowa lub ewentualnie inny kawałek wołowiny) obejmuje jeszcze dodatkowo cebulę i ogórki kiszone. Jednak najważniejsze jest surowe żółtko. Tatar z jajkiem też często w dodatkach ma grzybki marynowane, ale to jest opcjonalny dodatek i bez niego tatar będzie równie pyszny. Pamiętajcie, że dobry tatar to zasługa przede wszystkim mięsa. Tutaj musimy wybrać naprawdę dobrej jakości wołowinę, którą odpowiednio się przyprawia solą i pieprzem. Reszta to tylko dodatki, które są opcjonalne i nie wpływają aż tak na smak całego dania. Tatar jest także bardzo znakomitą przystawką i jeżeli szukasz przepisu jak zrobić tatara to zapraszam do filmu

Składniki:

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 grzybki marynowane
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka maggi
  • sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić tatara przypisano następujące tagi:

wołowina tatar mięso mielone mięso wołowe tatar przepis przepis na tatara tatar z jajkiem jak zrobić tatara

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tatara skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...