Lubicie tatara? W wielu domach tatar często gości na stołach i najczęściej jest podawany ze świeżym chlebem lub z chrupiąca bułeczką. Tatar też bardzo fajnie smakuje na kanapkach lub w bułce. Tatara można kupić już gotowego w sklepie ale najlepszy jest jednak ten, zrobiony samemu. Tatar ma krótką datę do spożycia, więc te sklepowe tatary muszą siłą rzeczy mieć wiele dodatków i konserwantów. Przepis na tatara (polędwica wołowa lub ewentualnie inny kawałek wołowiny) obejmuje jeszcze dodatkowo cebulę i ogórki kiszone. Jednak najważniejsze jest surowe żółtko. Tatar z jajkiem też często w dodatkach ma grzybki marynowane, ale to jest opcjonalny dodatek i bez niego tatar będzie równie pyszny. Pamiętajcie, że dobry tatar to zasługa przede wszystkim mięsa. Tutaj musimy wybrać naprawdę dobrej jakości wołowinę, którą odpowiednio się przyprawia solą i pieprzem. Reszta to tylko dodatki, które są opcjonalne i nie wpływają aż tak na smak całego dania. Tatar jest także bardzo znakomitą przystawką i jeżeli szukasz przepisu jak zrobić tatara to zapraszam do filmu