Jak zrobić Tiramisu - przepis z restauracji

Poradnik dodany przez: Impresja 29 Jul, 2010 - Ciasta i torty
339011 4.81

W kolejnym poradniku eksperckiego poradnika z udziałem Michała Maciejczyka, szefa kuchni w restauracji Impresja, upieczemy pyszne ciasto tiramisu. Delikatny krem tego ciasta skrywa pyszne biszkopty nasączone mocną kawą oraz alkoholem.

Składniki:

  • - 300 ml rozpuszczonej kawy
  • - Serek mascarpone
  • - 0
  • 5 l śmietanki 36%
  • - Likier pomarańczowy lub brandy
  • - 3 jajka
  • - Cukier puder
  • - Biszkopty
  • - Czekolada rozpuszczalna

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić Tiramisu - przepis z restauracji przypisano następujące tagi:

deser krem ciasto tiramisu ciasta impresja biszkopty torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Tiramisu - przepis z restauracji skomentowało 16 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...