Jak zrobić tort brzoskwiniowy

Poradnik dodany przez: Mceno00 15 Nov, 2013 - Ciasta i torty
8197 0

Na każdym przyjęciu jedną z największych atrakcji jeżeli chodzi o smakołyki są ciasta i torty. Tak to już w tradycji się utarło, że na każdym przyjęciu to obowiązkowa pozycja dlatego dziś zaproponuję Wam przepis na tort z brzoskwiniami, który jest bardzo smaczny. Jest to bardzo łatwy tort i przygotowuje się go szybko. Tort brzoskwiniowy z bitą śmietaną z pewnością zasmakuje Waszym gościom i przeczuwam, że po imprezie pojawią się pytania o ten przepis. Ja osobiście często wykonuję ten przepis i podaję go jako tort urodzinowy. Na tę okazję nadaje się najlepiej. Więc jeśli chcecie poznać mój sposób na to jak zrobić tort to koniecznie obejrzyjcie ten poradnik. Pokaże Wam w nim cały proces przygotowywania tego przepisu. Dowiecie się jak upiec biszkopt, który w mojej wersji będzie ciemny, a także poznacie przepis na masę, którą będę przekładała ten biszkopt. Tort, który wspólnie upieczemy to wspaniały deser i na pewno Wam zasmakuje. Gorąco polecam mój przepis na tort z brzoskwiniami. Mam nadzieję, że nie sprawi on Wam kłopotu.

Składniki:

  • * Składniki na biszkopt (biszkopt ciemny)
  • * Użyłam średniej tortownicy - około 27 cm
  • 6 dużych jaj
  • 0.5 szklanki cukru
  • 6 kopiastych łyżek mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mocnego kakao (z wiatrakiem)
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki gorącej wody
  • * Pozostałe składniki do tortu:
  • 0.5-0.6 litra śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kilka kropel olejku pomarańczowego
  • 2-3 łyżki dżemu wiśniowego
  • puszka brzoskwiń w syropie (około 10 połówek tego owocu)
  • 50 ml alkoholu
  • wiórki kokosowe do obsypania boku tortu (lub inna posypka)
  • barwnik do niewielkiej ilości bitej śmietany (użyłam pistacjowy)
  • 1/3 torebki galaretki cytrynowej lub pomarańczowej
  • 2 łyżeczki żelatyny do bitej śmietany

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tort brzoskwiniowy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...