Jak zrobić tort Napoleon

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 11.01.2014 / 11:25
  • Odsłony: 13 511
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Tort Napoleon to tak naprawdę prosty tort do zrobienia, mimo, że składa się on z 9 warstw cieniutkiego ciasta, które jest przełożone kremem ze skondensowanego mleka. Taki prosty tort urodzinowy wygląda wspaniale i smakuje cudownie. Nie jest przesadnie słodki, co często jest problemem tortów posiadających warstwę lukru plastycznego. Można powiedzieć, że tort Napoleon to takie ciasto warstwowe i sposób jego przygotowania pewnie wykorzystacie też w innych przepisach na ciasta, torty, wafle a nawet babeczki. 

Szukając tortu na urodziny lub na inną specjalną okazję możesz wykonać ten przepis. Na pewno dasz radę go zrobić a Twoi goście będą zachwyceni. Co interesujące i ważne dla wielu osób to fakt, że do wykonania tego przepisu na tort nie potrzeba wielu składników. No i nie ma on żadnych fikuśnych udziwnień, które mogłyby komuś nie zasmakować. sprawdzony przepis i sprawdzony smak, czyli bezpieczna i trafiona propozycja na prosty tort. 

Przekonajcie się, że i wy sami w domu możecie zrobić tort i nie trzeba go zamawiać w cukierni ani kupować gotowych tortów z marketu. 

A jeżeli przepis na tort wam się spodobał to zapraszam tutaj:

http://allrecipes.pl/

  • SKŁADNIKI

  • 1 jajko
  • 125 ml zimnej wody
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 250 g margaryny
  • 300 g mąki pszennej
  • Masa do przełożenia tortu
  • 200 g orzechów włoskich
  • 200 g masła
  • 1 puszka skondensowanego mleka

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tort Napoleon skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków