Jak zrobić tort "Pszczółka" z lukrem plastycznym

Poradnik dodany przez: kotlet_tv
131177 4.9

Delikatny tort o smaku kremowo-cytrynowym z zabawnymi pszczółkami z lukru plastycznego. W środku są miękkie biszkopty nasączone lekko cytrynowym smakiem, krem… a na zewnątrz radosne pszczółki ;) Zrobienie tortu zajmie kilka chwil, ale można też skorzystać z gotowych spodów do tortów. Ja wszystkie piekłam, ale lubię te swoje biszkoptowe spody, no i rozmiar miały dokładnie taki jak trzeba. Tort jest słodki, ale dodatek cytryny sprawia, że można sięgnąć po jeszcze jeden kawałek. Smacznego!

Składniki:

  • Składniki na tort o śr. 16 cm:
  • * 3 sztuki biszkoptów 16 cm:
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • * Pozostałe składniki na tort z pszczółkami:
  • Ulubiony krem (np. budyń)
  • Sok z połówki cytryny
  • Lukier plastyczny
  • Kostka czekolady
  • Barwnik spożywczy
  • Płatki migdałowe

Do poradnika Jak zrobić tort "Pszczółka" z lukrem plastycznym przypisano następujące tagi:

jedzenie ciasto cytrynowy biszkopt tort lukier plastyczny tortu lukru pszczółka pszczółki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tort "Pszczółka" z lukrem plastycznym skomentowało 9 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...