Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone

Poradnik dodany przez: Topor1789
39172 0

Kotlety mielone, które są soczyste w środku i maja chrupiącą skórkę to kotlety, które najbardziej lubimy. Przyprawy to tylko sól, pieprz i natka pietruszki. To klasyka polskiej kuchni, znana już od wieków. Tak przygotowane kotlety mielone można także jeść na zimno.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego - koniecznie pół na pół wieprzowiny z wołowiną (nie może być zbyt chude)
  • cebula średniej wielkości
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • sól
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • spory pęczek natki pietruszki
  • do smażenia:
  • - około 1 szklanki oleju
  • * Wersja do druku:
  • http://www.mniammniam.com/Kotlety_mielone___najlepsze_na_swiecie___-14439p.html

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone przypisano następujące tagi:

kotlet mielone kotlety kotlety mielone tradycyjne kotlety klasyczne mielone

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tradycyjne kotlety mielone skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...