Jak zrobić tradycyjne uszka z kapustą i grzybami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.12.2013 / 08:00
  • Odsłony: 11 240
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Mceno00

Do poradnika jak zrobić tradycyjne uszka z kapustą i grzybami przypisano następujące tagi:

Uszka z kapusta i grzybami każdy zna i każdy wie, że to tradycyjne, pyszne wigilijne danie. Jest to prosty posiłek ale właśnie dlatego tkwi w nim taka moc. Uszka na święta zawsze są wyczekiwanym daniem i zawsze szybko znikają. Nie ma co liczyć, że zostaną na następny dzień. To prędzej karp zostanie niż uszka. Tradycyjne uszka połączone z dobrym barszczykiem, najlepiej domowej roboty to iście nieprawdopodobna kompilacja smaku i aromatu. Pyszne, rozgrzewające danie, które jest świetną przystawką przed resztą wigilijnych potraw. 

Przepis na uszka nie tyle co jest trudny co czasochłonny. Ale do ich zawijania możesz zagonić któregoś z domowników. W końcu niby dlaczego masz robić wszystko sama? 
Uszka z kapusta i grzybami oczywiście będa najlepsze kiedy użyjesz suszonych, leśnych grzybów ale jeżeli nie masz to pieczarki tez się sprawdzą. Nie będzie oczywiście to samo ale też wszyscy się będą zajadać takimi uszkami. Nie kupuj gotowych, nie kupuj mrożonych, sama zrób tradycyjne uszka do barszczyku

  • SKŁADNIKI

  • Kilogram kiszonej kapusty
  • Zioła prowansalskie
  • 3 szklanki mąki
  • 1 żółtko
  • Olej
  • Sól i pieprz
  • Cukier
  • 8-10 grzybków suszonych lub 30 dag pieczarek
  • 1 średnia cebula

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić tradycyjne uszka z kapustą i grzybami skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków