Jak zrobić uniwersalny sos do hamburgerów

Poradnik dodany przez: BabyDoll
3677 0

Hamburger to jedno z najbardziej znanych i ogólnie lubianych dań typu fastfood. Bułka, kotlet z wołowiny i sos do mięsa to recepta na udany posiłek. Coraz więcej restauracji oferuje te danie, coraz częściej powstają lokale serwujące tylko i wyłącznie hamburgery, no i ostatecznie coraz więcej osób przyrządza je własnoręcznie w domowym zaciszu.

O ile sposobów przygotowania jest naprawdę sporo, to i tak w ogromnej mierze charakter hamburgera określa dodany do niego sos. W tym poradniku pokażę Ci jak stworzyć domowy sos do hamburgera.

Spokojnie, nie potrzebujesz nie wiadomo jakich składników! Wystarczy to, co jest w praktycznie każdej lodówce czyli keczup i majonez. Do tego dodajesz ulubione zioła, możesz delikatnie przyprawić pieprzem i solą i tyle! Sos do hamburgerów jest gotowy!

Wystarczą dosłownie dwie minuty i domowy sos jest gotowy do podania. Dodatkowo pamiętaj, że pomimo tego, że to typowo mięsny sos to nic nie stoi na przeszkodzie aby wykorzystać go gdzie indziej! Spokojnie możesz go wykorzystać jako dip do chipsów. Możesz go również podać do frytek zamiast zwykłego keczupu.

Co do samego hamburgera to podstawą jest wspomniana wcześniej bułka, mięso i sos do mięsa jednak nie ograniczaj się! Smażone jajko, pomidor, sałata, cebula prażona lub zwykła to świetne dodatki! Jeżeli lubisz ostre smaki to pokuś się o dodanie pikantnej papryczki, jeżeli lubisz sałatę to może spróbuj dodać rukolę! Nie bój się eksperymentować w kuchni. Dzięki temu możesz stworzyć niepowtarzalną kanapkę, która będzie wyśmienicie smakować zarówno Tobie jak i Twoim znajomym!

Przecież nie ma nic lepszego niż wspólne spędzanie czasu przy dobrym posiłku :)

Do poradnika Jak zrobić uniwersalny sos do hamburgerów przypisano następujące tagi:

sosy sos do mięsa domowy sos dip do chipsów mięsny sos sos do hamburgerów

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić uniwersalny sos do hamburgerów skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...