Jak zrobić uszka z grzybami - świąteczne potrawy

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 23.12.2018 / 14:00
  • Odsłony: 771
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić uszka z grzybami - świąteczne potrawy przypisano następujące tagi:

Każdego roku możemy się przekonać, że potrawy świąteczne smakują inaczej niż w pozostałe dni. Sprawia to, że jeszcze bardziej chcemy przygotować je w sposób wyjątkowy i smaczny, tak, żeby wszyscy członkowie rodziny poczuli ten wyjątkowy nastrój. Do tego celu świetnie nada się przepis na pierogi, który znajdziemy na powyższym filmiku. Jest łatwy do wykonania w domowej kuchni oraz świetnie smakuje. Nie musimy martwić się, jeżeli pierogi z grzybami to nasze pierwsze próby kulinarne. Ten tutorial podpowie nam wszystkie niezbędne szczegóły, abyśmy zrobili je tak, jak chcemy.
Sam barszcz z uszkami z pewnością będzie smakował wszystkim zasiadającym do wigilijnego stołu, stąd też pamiętajmy, że zrobić go tyle, ile konieczne. Jednocześnie uszka z grzybami możemy podawać także z inną zupą – będą smakowały równie dobrze.
Jedyne o czym musimy pamiętać, to fakt, żeby wykonać wszystkie kroki we wskazanej kolejności, a przy własnych modyfikacjach nie zapomnieć o podstawowym przepisie. Nasze pierogi z grzybami będą smakowały tak, jak najbardziej lubimy, jeżeli dodamy do nich odpowiednią ilość przypraw. Warto też zdecydować się na potrawy świąteczne, które odpowiadają także innym członkom rodziny i gościom – lepiej wiedzieć wcześniej, co kto lubi.
Prosty, smaczny barszcz z uszkami to jedna z tradycji na polskich stołach, dlatego powinniśmy zadbać o to, aby i na naszym również się pojawił. Dzięki temu przepisowi będziemy w stanie wykonać go bez żadnego większego doświadczenia, dlatego też tutorial ten jest tak pomocny. Przepis na pierogi będzie pasował do naszych wigilijnych planów, a jednocześnie sprawi, że pozytywnie zaskoczymy naszych bliskich.

  • SKŁADNIKI

  • 300 g mąki pszennej
  • 125 ml gorącej wody
  • 1 jajko
  • 20 g masła
  • szczypta soli
  • Składniki na farsz:
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 50 g suszonych grzybów
  • sól i pieprz

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić uszka z grzybami - świąteczne potrawy skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków