Jak zrobić warkocz z 3 rodzajów mięs

Poradnik dodany przez: JK3Lon
24315 0

Miał po kilka kochanek na raz, świetnie gotował, żył na kredyt i pisał świetne wiersze. Kto? Bolesław Leśmian z Hrubieszowa. Postanowiliśmy odtworzyć warkocz z trzech rodzajów mięs. Jego popisowe danie. Realizacja: Marcin Mykietyn UWAGA: film pochodzi z YouTube a ja nie jestem jego autorem. Jednak przepis jest tak ciekawy, że postanowiłem wrzucić tutaj ten film.

Składniki:

  • 3 paski schabu
  • 3 paski polędwicy
  • 3 paski boczku
  • 1 kg ziemniaków
  • 30 dag mrożonych grzybów
  • masło
  • sól i pieprz
  • pół butelki czerwonego wina
  • masło i olej na smażenie
  • Na marynaty:
  • sól i pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • sos chili
  • musztarda
  • tabasco
  • miód
  • oliwa
  • Do poczytania na ten temat:
  • http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110304/KUCHNIA01/4467775

Do poradnika Jak zrobić warkocz z 3 rodzajów mięs przypisano następujące tagi:

mięso smażenie schab schabowy boczek usmażyć smażone polędwica mięsne polędwicy boczku z winem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić warkocz z 3 rodzajów mięs skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...