Jak zrobić wigilijny filet z ryby

Poradnik dodany przez: DDmami 21 Dec, 2012 - Potrawy świąteczne
18668 0

Smażenie filetów z rybki w panierce to znany sposób na rybę. Aby urozmaicić sposób podania i przygotowania filetów, można zrobić filety zawijane. Takie danie na Wigilię można podać obok karpia, gdyż w wielu domach na stołach świątecznych mamy różne ryby smażone, nie tylko tradycyjnego karpia

Składniki:

  • filet z mintaja lub panga lub inna rybka bez kości
  • Papryka - półowka
  • Cebula
  • Pieczarki - 5 sztuk
  • Sól i pieprz
  • Do panierki:
  • - 1 jajko
  • - Bułka tarta
  • - Mąka

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić wigilijny filet z ryby przypisano następujące tagi:

święta zawijane potrawy świąteczne smażenie ryb filety z ryby filety rybne potrawy wigilijne na wigilię ryba na wigilię

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić wigilijny filet z ryby skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...