Jak zrobić wino #4 - klarowanie i butelkowanie

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Alkohole
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 04.12.2009 / 17:30
  • Odsłony: 126 925
  • Ocena: 4.58
  • Głosy: 19
  •  

Poradnik dodany przez:

alkohole

Do poradnika jak zrobić wino #4 - klarowanie i butelkowanie przypisano następujące tagi:

Czwarty odcinek cyklu o domowym wyrobie win. Tym razem przyglądamy się klarowaniu i butelkowaniu. Wino klaruje się samoczynnie i potrzeba na to czasu. Jednak jeżeli ten proces nie zachodzi, to musimy sklarować je używając specjalnych środków. A jeżeli chodzi o butelkowanie, to zobaczycie co należy przygotować i jak ten proces przeprowadzić. Więcej o domowych trunkach na www.przefermentuj.to

  • SKŁADNIKI

  • Do klarowania wina (wybór):
  • * Żelatyna
  • * Mleko
  • * Białka kurzych jajek
  • * Ziemia okrzemkowa
  • * Preparaty do klarowania wina
  • Do butelkowania wina:
  • * Korki do butelek
  • * Szklane butelki
  • * Korkownica
  • * Kapturki termokurczliwe (opcjonalnie)
  • * Etykiety

Kategoria: Napoje i drinki > Alkohole

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić wino #4 - klarowanie i butelkowanie skomentowało 8 osób.

Pozostało 1500 znaków