Jak zrobić wino pigwowe cz. 2

Poradnik dodany przez: malinowynos_pl 05 Nov, 2014 - Alkohole
9128 0

Witajcie w drugiej części poradnika o winie z pigwy. Po 12 dniach trzymania nastawu na wino w pojemniku fermentacyjnym czas zajrzeć do środka i przejść do kolejnej fazy robienia wina. Aby nasze wino pigwowe dalej tworzyło się jak należy, trzeba po około dwóch tygodniach (w naszym przypadku po 12 dniach) nasz nastaw przefiltrować przez sitko albo durszlak usuwając owoce. Natomiast sam wywar wlewamy do uprzednio umytego i odkażonego balonu 25 litrowego i do tego wszystkiego rozrabiamy syrop cukrowy, czyli 2 kg cukru na 7 litrów wody. Tak przygotowane wino z pigwy w balonie odstawiamy na kilka tygodni do dalszej fermentacji.

Koniecznie zobacz pierwszą część poradnika z tym przepisem na wino. Pamiętaj także aby trzymać się podanych kroków i wskazówek z tych poradników. Dzięki temu Twój domowy przepis na wino na pewno się uda. 

Zapraszamy do poniższych linków:

Sklep internetowy - http://www.malinowynos.pl

Facebook - https://www.facebook.com/malinowynospl?fref=ts

Aukcje allegro - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=36836540

Składniki:

  • Składniki na wino pigwowe 25 l:
  • - 10-15 kg owoców pigwy
  • - 5 kg cukru
  • - ok 19 l wody
  • - pożywka
  • - drożdże

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić wino pigwowe cz. 2 przypisano następujące tagi:

alkohole przepis na wino jak zrobić wino wino pigwowe wino z pigwy domowe wino przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić wino pigwowe cz. 2 skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...