Jak zrobić włoską kanapkę na ciepło

Poradnik dodany przez: alf500
14009 0

Włoskie panino. Przepis jest prosty i wystarczy raz zobaczyć jak przygotować taką kanapkę po włosku aby wszystko zapamiętać i z pamięci powracać do tego przepisu. A dlaczego warto? Panino z prosciutto crudo i mozzarellą to pyszne śniadanie na ciepło które sprawi, że wasz poranek nabierze smaku i da wam wyjątkowo dobra energię. Po takim śniadaniu człowiek się świetnie czuje, jest najedzony i ma uśmiech na twarzy. Włosi znają się na jedzeniu a to jest kolejny przykład ich świetnej kuchni. W końcu włoskie specjały to nie tylko pizza i spaghetti. 

Pomysł na śniadanie w którym mamy pieczywo wydaje się standardowy. Ot po prostu kanapka ale tu jest inaczej. Kanapka po włosku na ciepło będzie przepisem do którego będziecie wracać więc koniecznie spróbujcie przy okazji najbliższego śniadania. Wykonanie nie zajmuje wiele czasu ale pamiętajcie, że trochę więcej niż zrobienie chlebka z masłem i wędliną. Ale to wystarczy wstać 10 minut wcześniej i będzie dobrze. No i w dzień wolny także musicie spróbować.

Składniki:

  • ciabatta
  • oliwa
  • rukola
  • prosciutto crudo
  • mozzarella
  • pomidor

Do poradnika Jak zrobić włoską kanapkę na ciepło przypisano następujące tagi:

pieczywo pomysł na śniadanie co na śniadanie śniadanie pomysły pyszne śniadanie kanapka po włosku panino przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić włoską kanapkę na ciepło skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...