Jak zrobić włoskie spaghetti Carbonara

Poradnik dodany przez: BestRecipes 23 Feb, 2013 - Ryż i makarony
59115 5

Przepis na tradycyjne i klasyczne spaghetti carbonara, które jest obowiązkową pozycją w wielu restauracjach we Włoszech a sama potrawa jest znana na całym świecie. Danie łatwo zrobisz w domu i po spróbowaniu zobaczysz dlaczego spaghetti carbonara ma tylu fanów.

Składniki:

  • 1 opakowanie (500 g) makaronu spaghetti
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 8 plastrów (ok. 200 g) pancetty lub tłustego boczku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • posiekana
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina (opcjonalnie)
  • 4 jajka
  • 50 g startego parmezanu
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • garść świeżo posiekanej natki pietruszki
  • starty parmezan
  • Zapraszam tutaj:
  • http://allrecipes.pl/

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić włoskie spaghetti Carbonara przypisano następujące tagi:

carbonara ryż i makarony spaghetti carbonara spaghetti po włosku makaron carbonara makaron po włosku makaron przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić włoskie spaghetti Carbonara skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...