Jak zrobić wołowinę po mongolsku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 28.06.2013 / 13:27
  • Odsłony: 11 283
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Darko73

Wołowina po mongolsku to danie które przyprawi wasze kubeczki smakowe o nowe doznania. Doznania czysto orientalne, które zapamiętacie na długo. W wołowinę uderzamy mocno bo u nas takie piękne krówki mamy a tak mało tego pysznego mięska wciągamy (cóż za niesamowicie soczysty rym z polotem :) Najpierw wiadomo trzeba się zając mięsiwem. Wybieramy cudny udziec wołowy i z chirurgiczną precyzją tniemy go cienko. Oczywiście najważniejsza będzie marynata. Grzechem niewybaczalnym będzie pominięcie tego kroku więc nawet niech nikt o tym nie myśli. Ludzie i ludziska, nie można zamiast marynaty wrzucić po chamsku mięcho na patelnię i tam dodać składniki które miały tworzyć nam marynatę. Don't be crazy. O naszą wołowinkę musimy zadbać aby nasze orientalne danie mogło zadbać o nasze kubeczki smakowe. Pomysł na obiad fantastyczny, szczególnie jeśli jesteście zagorzałymi fanami ostrych potraw. Od razu uprzedzam aby nie popijać za dużo nawet jak was pali. Woda to zło, zabijające smak. Lepiej do obiadu uraczyć się czerwonym lub białym winem :)

  • SKŁADNIKI

  • Udziec wołowy
  • Jasny sos sojowy
  • Wino ryżowe lub brandy
  • Skrobia kukurydziana
  • Sos:
  • 2 łyżki Hoisin Sauce
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • Woda
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • Cukier
  • Imbir
  • Czosnek
  • Czerwone ostre chili
  • Szczypiorek dymka
  • Blog autora:
  • http://dzikichili.blogspot.com

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić wołowinę po mongolsku skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków