Jak zrobić wołowinę z dymką

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 12.09.2009 / 12:30
  • Odsłony: 45 101
  • Ocena: 4.56
  • Głosy: 9
  •  

Poradnik dodany przez:

Wiktorren

Do poradnika jak zrobić wołowinę z dymką przypisano następujące tagi:

Ciekawy sposób na przyrządzenie wołowiny. Wołowina z dymką to danie, którego pochodzenie wiąże się z dalekim wschodem. Wołowinę można zastąpić innym mięsem jak np. wieprzowina czy jagnięcina. Przepis szczególnie mogę polecić osobom kochającym chrupkie mięsko oraz podsmażoną młodą cebulkę.

  • SKŁADNIKI

  • * 1/2 kg wołowiny (lub innego mięsa)
  • * 6-8 dymek (Dymka to szczypior i cebula w jednym)
  • * Suszone grzybki
  • * Mąka rozrobiona z wodą
  • * Cukier
  • * Piwo lub wytrawne wino
  • * Sos sojowy
  • * Olej do smażenia
  • * Przyprawy

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić wołowinę z dymką skomentowało 4 osób.

Pozostało 1500 znaków