Jak zrobić wołowinę z dymką

Poradnik dodany przez: Wiktorren 12 Sep, 2009 - Wołowina
45239 4.56

Ciekawy sposób na przyrządzenie wołowiny. Wołowina z dymką to danie, którego pochodzenie wiąże się z dalekim wschodem. Wołowinę można zastąpić innym mięsem jak np. wieprzowina czy jagnięcina. Przepis szczególnie mogę polecić osobom kochającym chrupkie mięsko oraz podsmażoną młodą cebulkę.

Składniki:

  • * 1/2 kg wołowiny (lub innego mięsa)
  • * 6-8 dymek (Dymka to szczypior i cebula w jednym)
  • * Suszone grzybki
  • * Mąka rozrobiona z wodą
  • * Cukier
  • * Piwo lub wytrawne wino
  • * Sos sojowy
  • * Olej do smażenia
  • * Przyprawy

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić wołowinę z dymką przypisano następujące tagi:

jedzenie obiad mięso danie wołowina dymka wołowinę wołowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić wołowinę z dymką skomentowało 4 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...