Jak zrobić zapiekaną fasolkę po bretońsku

Poradnik dodany przez: alf500 08 Mar, 2012 - Pizza i zapiekanki
18535 5

W Polsce fasolka po bretońsku była żelazną pozycją w barach i restauracjach z epoki PRL. Polacy tak ją polubili, że fasolkę nadal można spotkać w Warsie, dworcowych restauracjach i przydrożnych barach. W tym poradniku trochę inny sposób przygotowania fasolki po bretońsku. będziemy ja zapiekać w piekarniku.

Składniki:

  • 40 dag fasoli
  • 15 dag cebuli
  • 20 dag kiełbasy
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 papryczka chili świeża
  • 2 papryczki chili suszone
  • 1 puszka pomidorów bez skórki w soku pomidorowym
  • szczypta soli
  • 2 łyżki majeranku
  • oliwa z oliwek
  • ser żółty (taki który łatwo się roztapia).

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić zapiekaną fasolkę po bretońsku przypisano następujące tagi:

fasolki mięso zapiekanka fasola mięsem fasolka bretońsku fasolke pizza i zapiekanki fasolka po bretońsku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zapiekaną fasolkę po bretońsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...