Jak zrobić zapiekane bakłażany (malenzane parmigiana)

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 11.08.2010 / 13:27
  • Odsłony: 55 121
  • Ocena: 4.80
  • Głosy: 5
  •  
Impresja
Ekspert

Poradnik dodany przez:

Impresja

Do poradnika jak zrobić zapiekane bakłażany (malenzane parmigiana) przypisano następujące tagi:

W tym odcinku eksperckiego poradnika, szef kuchni w restauracji Impresja - Michał Maciejczyk przedstawi przepis na potrawę noszącą nazwę Malenzane parmigiana. Danie te, to nic innego jak zapiekane w parmezanie i mozzarelli bakłażany z pomidorami. Po upieczeniu najlepiej odczekać do ostygnięcia i całkowitego związania się wszystkich składników. Po takim zabiegu potrawę możemy bez problemu odgrzewać w mikrofali.

  • SKŁADNIKI

  • 1. Bakłażan
  • 2. Pomidory w puszcze
  • 3. Jajko
  • 4. Odrobina mleka
  • 5. Czosnek
  • 6. Cebula
  • 7. Ser mozzarella
  • 8. Mąka
  • 9. Świeże zioła
  • 10. Sól i pieprz
  • 11. Ser parmezan

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zapiekane bakłażany (malenzane parmigiana) skomentowało 3 osób.

Pozostało 1500 znaków