Jak zrobić zapiekane bakłażany (malenzane parmigiana)

Poradnik dodany przez: Impresja 11 Aug, 2010 - Dania specjalne
56216 4.8

W tym odcinku eksperckiego poradnika, szef kuchni w restauracji Impresja - Michał Maciejczyk przedstawi przepis na potrawę noszącą nazwę Malenzane parmigiana. Danie te, to nic innego jak zapiekane w parmezanie i mozzarelli bakłażany z pomidorami. Po upieczeniu najlepiej odczekać do ostygnięcia i całkowitego związania się wszystkich składników. Po takim zabiegu potrawę możemy bez problemu odgrzewać w mikrofali.

Składniki:

  • 1. Bakłażan
  • 2. Pomidory w puszcze
  • 3. Jajko
  • 4. Odrobina mleka
  • 5. Czosnek
  • 6. Cebula
  • 7. Ser mozzarella
  • 8. Mąka
  • 9. Świeże zioła
  • 10. Sól i pieprz
  • 11. Ser parmezan

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić zapiekane bakłażany (malenzane parmigiana) przypisano następujące tagi:

dania ser bakłażan smażone specjalne impresja mozzarella zapiekane malenzane parmigiana

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zapiekane bakłażany (malenzane parmigiana) skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...