Jak zrobić zapiekankę z białą kiełbasą, dynią i rozmarynem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pizza i zapiekanki
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.04.2019 / 08:00
  • Odsłony: 514
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić zapiekankę z białą kiełbasą, dynią i rozmarynem przypisano następujące tagi:

Jeśli lubisz dania z dyni i dania z wieprzowiny, to koniecznie musisz wypróbować przepis na zapiekankę z dynią, białą kiełbasą i rozmarynem. Nie ma nic pyszniejszego. Do wykonania takiej zapiekanki potrzebna ci będzie forma na tartę lub pizzę. Jeśli pizza i zapiekanki to dania, po które chętnie sięgasz, gdyż są szybkie i nie wymagają wysiłku to takie przepisy jak ten są dla Ciebie. To świetny pomysł na obiad. Na samym początku musisz upiec kruche ciasto, chociaż niekoniecznie, gdyż znajdziesz również gotowe placki z kruchego ciasta w sklepie, stąd jeśli nie masz czasu, to żaden problem. Swoją pracę w takim przypadku rozpoczynasz od podsmażenia cebulki na patelni. Następnie dodajesz do niej dynie i dusisz do momentu aż zmięknie. Możesz dodać również czosnek, jeśli nie obawiasz się później specyficznego oddechu, a poza tym za nim przepadasz. Kiedy składniki się duszą dodajesz do nich również białą kiełbasę. Potem pozostaje Ci całość rozłożyć na kruchym cieście. Przygotowujesz jeszcze sos, który doda daniu lepszego aromatu. W tym celu do czterech jajek dodajesz około 30 ml śmietany, a następnie rozmaryn. Całość mieszasz trzepaczką i wylewasz na zapiekankę. Potem pozostaje już tylko włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 30 minut. Pyszne danie z wieprzowiny i dyni jest już gotowe. To doskonały wybór o każdej porze roku, choć szczególnie sprawdzi się jesienią, kiedy masz największy dostęp do świeżych dyni. Warto próbować nowych smaków, szczególnie jeśli przygotowanie dania nie zajmuje zbyt wiele czasu. To prawdziwa gratka dla smakoszy. Do dzieła!

Kategoria: Pizza i zapiekanki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zapiekankę z białą kiełbasą, dynią i rozmarynem skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków