Jak zrobić zielone curry z kurczaka Gaeng Khiao Wan Gai

Poradnik dodany przez: smakiswiata 09 Feb, 2011 - Drób
21845 4

Kurczak po tajsku, czyli zielone curry z kurczaka Gaeng Khiao Wan Gai. Bardzo aromatyczne danie, rzadko spotykane w Polsce. Natomiast w Tajlandii, jest to jedno z najpopularniejszych dań.

Składniki:

  • 200g piersi z kurczaka
  • 200ml (filiżanka) mleczka kokosowego A-tip
  • 1 filiżanka kiełków z fasoli mung lub jedna papryka pokrojona w kwadraty
  • 2 suszone liście kaffiru
  • 1 łyżka zielonej pasty curry Thai Heritage
  • 1 trawa cytrynowa Thai Herritage
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyża sosu rybnego Thai Heritage

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić zielone curry z kurczaka Gaeng Khiao Wan Gai przypisano następujące tagi:

zielony kurczak drób tajsku kurczakiem curry gai tajski gaeng khiao wan

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zielone curry z kurczaka Gaeng Khiao Wan Gai skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...