Jak zrobić żółtego kurczaka CCC (cytryna, cebula, czosnek)

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 21.04.2013 / 13:32
  • Odsłony: 15 859
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak zrobić żółtego kurczaka ccc (cytryna, cebula, czosnek) przypisano następujące tagi:

Bardzo żółte, bardzo aromatyczne kawałki mięciutkiego (wiem, że zdrobnienia nie są w modzie, ale słowo "mięciutkie" a nie "miękkie" w pełni oddaje konsystencję mięsa) kurczaka. Jest taki dzięki temu, że pieczony był przez długi czas w niskiej temperaturze

  • SKŁADNIKI

  • 1 i 1/2 kg kawałków kurczaka
  • 2 spore cebule (najlepiej cukrowe)
  • pół cytryny
  • 2/3 szklanki zielonych oliwek
  • 2 główki czosnku
  • 3 łyżki masła ghee (można zastąpić olejem)
  • 1 łyżka kurkumy (można zastąpić przyprawą curry)
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki brązowego cukru (można zastąpić białym)
  • do podania:
  • natka pietruszki

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić żółtego kurczaka CCC (cytryna, cebula, czosnek) skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków