Jak zrobić żółtego kurczaka CCC (cytryna, cebula, czosnek)

Poradnik dodany przez: Topor1789
16621 0

Bardzo żółte, bardzo aromatyczne kawałki mięciutkiego (wiem, że zdrobnienia nie są w modzie, ale słowo "mięciutkie" a nie "miękkie" w pełni oddaje konsystencję mięsa) kurczaka. Jest taki dzięki temu, że pieczony był przez długi czas w niskiej temperaturze

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg kawałków kurczaka
  • 2 spore cebule (najlepiej cukrowe)
  • pół cytryny
  • 2/3 szklanki zielonych oliwek
  • 2 główki czosnku
  • 3 łyżki masła ghee (można zastąpić olejem)
  • 1 łyżka kurkumy (można zastąpić przyprawą curry)
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki brązowego cukru (można zastąpić białym)
  • do podania:
  • natka pietruszki

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić żółtego kurczaka CCC (cytryna, cebula, czosnek) przypisano następujące tagi:

kurczak drób pieczenie kurczaka soczysty kurczak kurczak cebula kurczak cytryna smakowity kurczak

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić żółtego kurczaka CCC (cytryna, cebula, czosnek) skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...