Jak zrobić zrazy wołowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem

Poradnik dodany przez: alf500
20429 0

Czy macie ochotę na tradycyjny obiad jak z niedzielnych obiadów u babci? Chcecie poświęcić chwilę czasu na przygotowanie konkretnego mięsa wykonanego w klasycznym stylu? Jeżeli tak to dobrze trafiliście. W dzisiejszym przepisie zrazy wołowe z najlepszych składników i tylko z użyciem produktów kojarzonych z tradycyjną polską kuchnią. Zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulką same w sobie są już świetnym daniem. Do tego wystarczą kluski śląskie albo ziemniaczki i jakaś prosta surówka. W końcu to zrazy wołowe mają być gwoździem programu. 

Zobacz przepis na zrazy wołowe i przekonaj się, że tradycyjna polska kuchnia wcale nie jest taka trudna kiedy ma się pod ręką poradnik wideo. Przy wykonywaniu tego dania nie spiesz się i przede wszystkim nie rozbijaj wołowiny zbyt cienko, bo zniszczysz mięso. Jeżeli po rozbiciu będziesz mieć problemy aby zrazy wołowe zawinąć z ogórkiem, boczkiem i cebulą, to możesz ostrożnie spróbować jeszcze raz je rozbić albo po porostu zmniejszyć porcję dodatków w środku.

Do poradnika Jak zrobić zrazy wołowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem przypisano następujące tagi:

wołowina zrazy wołowe zrazy wołowe zawijane z ogórkiem zrazy wołowe przepis zrazy wołowe z boczkiem przepis na zrazy wołowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zrazy wołowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...