Jak zrobić zrazy wołowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 31.05.2012 / 14:00
  • Odsłony: 45 440
  • Ocena: 4.50
  • Głosy: 4
  •  

Poradnik dodany przez:

Ciupek-Tv

Do poradnika jak zrobić zrazy wołowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną przypisano następujące tagi:

Oto pomysł na domowy polski obiad. Zrobimy zrazy wołowe, inaczej rolady zawijane z boczkiem. Tak przygotowane mięso podamy z kluskami śląskimi i z młodą kapustą zasmażaną.

  • SKŁADNIKI

  • *Zrazy:
  • 6 plastrów wołowiny po 120g
  • 2 cebule
  • 6 plastrów boczku
  • Musztarda
  • Ogórek kiszony
  • *Kapusta zasmażana:
  • 2 główki młodej kapusty
  • 100g boczku
  • 1 cebula
  • *Kluski śląskie:
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • Mąka ziemniaczana (1/4 objętości ziemniaków)
  • Sól

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zrazy wołowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków