Jak zrobić zrazy wołowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

Poradnik dodany przez: Ciupek-Tv
46072 4.5

Oto pomysł na domowy polski obiad. Zrobimy zrazy wołowe, inaczej rolady zawijane z boczkiem. Tak przygotowane mięso podamy z kluskami śląskimi i z młodą kapustą zasmażaną.

Składniki:

  • *Zrazy:
  • 6 plastrów wołowiny po 120g
  • 2 cebule
  • 6 plastrów boczku
  • Musztarda
  • Ogórek kiszony
  • *Kapusta zasmażana:
  • 2 główki młodej kapusty
  • 100g boczku
  • 1 cebula
  • *Kluski śląskie:
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • Mąka ziemniaczana (1/4 objętości ziemniaków)
  • Sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić zrazy wołowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną przypisano następujące tagi:

mięso kotlety wołowina wołowe zrazy zawijane roladki rolady kluski śląskie kluskami śląskimi z boczkiem kapusta zasmażana

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zrazy wołowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...