Jak zrobić zupę gulaszową

Poradnik dodany przez: okleaya 23 Oct, 2013 - Zupy
17456 0

Gulaszowa ... tak, to jest dopiero prawdziwa zupa. Sycąca, rozgrzewająca i znakomita w smaku. To połączenie zupy i dania głównego. Ten przepis na zupę to osobne, jedno pełnowartościowe danie które znane jest w całej Polsce a zupę gulaszową podaje się w ogromnej ilości restauracji, barów i innych punktach kulinarnych. Gulaszowa to odpowiedź i lekarstwo na jesienne i zimowe paskudnie zimne dni. Lekko smażona na smaluszku wołowina, świeże papryki i dojrzałe pomidory nadadzą jej niepowtarzalnego smaku i aromatu. To jest przepis na zupę który musisz znać. A jeżeli już będziesz chciał przygotować takie danie to warto zrobić zupę gulaszową w większym garnku aby starczyła na dłuzej. Fakt, trochę się namęczysz, zajmie Ci to trochę czasu ale będziesz miał obiad na 2-3 dni (jak nie na więcej). A gulaszową jak najbardziej można sobie odgrzewać kilka razy. Tylko pamiętaj o tym aby kupować chude mięso wołowe. Po prostu nie każdy lubi kiedy w zupie są kawałki tłuszczu z mięsa. No chyba że uda Ci się taki tłuszcz zesmażyć na patelni

Składniki:

  • 0.5 kg mięsa wołowego
  • 3 papryki różnokolorowe
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki słodkiej papryki węgierskiej
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 puszki pomidorów po 400 g
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • sól

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić zupę gulaszową przypisano następujące tagi:

gulasz zupy gulaszowa przepis na zupę zupa gulaszowa zupę gulaszową mięsna zupa zupa z mięsem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zupę gulaszową skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...