Oto domowy przepis na zupę rybną w droższej wersji, czyli na zupę łososiową. Zanim jednak się oburzycie i już w domyśle stwierdzicie, że szkoda tak dobrej ryby jak łososia na zupę rybną to chwilkę poczekajcie. Wiadomo, łosoś fantastycznie smakuje z grilla, czy też po usmażeniu go w inny sposób albo po uwędzeniu. Jednak to nie jedyne możliwości. Przecież zupa rybna na bazie łososia to wykwintne danie, które przebija bardzo wiele innych zup i dań głównych. Jak zrobić zatem zupę łososiową godna nawet najbardziej wybrednego znawcy smaku? Zacznijmy od składników poniżej a potem zapraszam do zapoznania się z przepisem na zupę rybną na bazie osławionego łososia.
Składniki potrzebne do przygotowania zupy łososiowej:
- bulion warzywny
- filet z łososia (proporcje są następujące - około 500 g na 1 litr bulionu)
- marchewka i pietruszka z bulionu
- majeranek suszony i świeży
- śmietanka lub jogurt naturalny
- sól i pieprz
- dodatkowo można też skropić zupę rybną przed podaniem sokiem z cytryny