Jak zrobić zupę "niby-gulaszowa" z mnóstwem warzyw i opiekanym mięsem

Poradnik dodany przez: SkutecznieTv
42963 4.71

Doskonale doprawiona zupa, gorąca i gęsta od kawałków opiekanego mięsa i mnóstwa rozmaitych warzyw... Smaczna i pożywna, aromatyczna i dobrze doprawiona. Sama nie wiem gdzie tkwi jej sekret, ale na pewno często po nią sięgam, szczególnie wtedy gdy trzeba smacznie, pożywnie, niebanalnie i szybko. Polecam, bo przygotowuje się ją szybko, a efekt jest bardziej niż zadowalający! Zapraszam do obejrzenia!

Składniki:

  • ok. 500 g karkówki wieprzowej lub wołowiny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 plaska łyżeczka ulubionych ziół
  • (ja biorę przyprawę włoską)
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • ćwiartka średniej cebuli
  • 2 spore ząbki czosnku
  • 1 łyżka smalcu (lub dowolnego innego tłuszczu do opieczenia mięsa; ja biorę smalec bo gwarantuje aromat i piękne zrumienienie mięsa)
  • 2-3 litry wrzącej wody (i tu truizm: jeśli chcemy zupę bardziej wodnistą dodajemy więcej wody:))
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 kostki rosołowe
  • (ja najczęściej daję mix: 2 drobiowe i 1 wołowa)
  • 2 opakowania mrożonej mieszanki warzywnej według ochoty i uznania (ja zawsze biorę mix - w ten sposób mam więcej różnych warzyw np. mieszanka chińska i mieszanka warzyw wiosennych – pycha!)
  • do zaciągnięcia zupy:
  • - 3 solidne łyżeczki mąki
  • - niewielka ilość mleka (może być śmietana; ja biorę mleko bo ma mniej kalorii)

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić zupę "niby-gulaszowa" z mnóstwem warzyw i opiekanym mięsem przypisano następujące tagi:

warzywa mięso zupa zupę gulasz mięsem zupy warzywny gulaszowa gulaszowej

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zupę "niby-gulaszowa" z mnóstwem warzyw i opiekanym mięsem skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...