Jak zrobić zupę rybną "Bouillabaisse"

Poradnik dodany przez: ogi100
16288 0

Bouillabaisse to francuska zupa rybna, przypominająca trochę gulasz. Bardzo dobre danie na zimowe wieczory. Zupy rybne nie są u nas tak bardzo popularne a szkoda, gdyż są naprawdę świetne. Być może dlatego, że przygotowanie takiej zupy zajmuje trochę czasu.

Składniki:

  • Wywar z łososia
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • Olej
  • 3 ząbki czosnku
  • Tymianek
  • 1 g szafranu
  • 1 papryka
  • Szczypta chilli
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 2 cebule
  • Seler naciowy
  • 4 pomidory
  • 1 kg dorsza
  • 0.5 kg krewetek
  • Pietruszka
  • * Sos:
  • 4 ząbki czosnku
  • Sok z cytryny
  • 1 ziemniak
  • 2 papryczki chilli
  • Słodka papryka
  • Sól
  • Oliwa z oliwek
  • facebook.com/kochamgotowac

Do poradnika Jak zrobić zupę rybną "Bouillabaisse" przypisano następujące tagi:

ryby gulasz dorsz dorsza bouillabaisse zupa rybna zupę rybną

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić zupę rybną "Bouillabaisse" skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...